Een nieuwe weg in rekrutering

Bij deze schets ik even een beeld van de huidige uitdagingen binnen rekrutering en hoe we ermee omgaan. De meeste van deze zaken zijn ons allen bekend. Toch ondernemen we nog veel te weinig actie om hier tegen in te gaan.


Er zijn 5 belangrijke vragen in het geheel:

1. Wat is de situatie?

2. Waarom nu veranderen?

3. Wat kunnen we erbij winnen?

4. Wat kan ons tegenhouden?

5. Wat zijn de bewijzen?

1. Wat is de situatie?


Hoe past de kandidaat bij ons bedrijf? Het is steeds het voornaamste vertrekpunt voor aanwervingen, dé ‘Culture Fit’. We stellen ons als bedrijf eerst de vraag, wat kunnen kandidaten ons geven? Terwijl organisaties zich de vraag zouden moeten stellen, wat kunnen wij kandidaten bieden? Er dient dus dringend verandering te komen.


In een snel evoluerende omgeving waar diversiteit cruciaal is, komt de kandidaat op de eerste plaats, en zo ontstaat er een ‘Culture Plus’.


2. Waarom nu veranderen?


Talent was zelden schaarser dan op dit moment. Kandidaten bieden zich nog slechts uitzonderlijk uit zichzelf aan. Vacatures geraken heel moeilijk ingevuld.


Als iets één, twee,… keer totaal niet werkt, is het tijd om het over een andere boeg te gooien.


Een nieuwe generatie kandidaten vraagt zich bovendien steeds meer en meer af, wat een werkgever echt voor hen kan betekenen. Ze zijn op zoek naar antwoorden in hun weg naar persoonlijke groei.


3. Wat kunnen we erbij winnen?


Posities worden sneller ingevuld door kandidaten met een uniek profiel en verrijken bedrijven.

Iedereen krijgt de ruimte om met zijn of haar sterktes aan de slag te gaan. Kandidaten zijn gemotiveerd en geëngageerd om op hun unieke manier een verschil te maken. Een positieve omgeving waar dankzij een hoge productiviteit ook de bedrijven zelf hun doelstellingen overtreffen. Een geweldige win-win!


4. Wat kan ons tegenhouden?


Heel vaak zitten organisaties reeds met hun handen in het haar, ze zitten midden in problemen en zien niet langer een uitweg. De oplossingen die voor hen het snelst resultaat lijken te hebben, zijn nog meer middelen voor eenzelfde aanpak. Het tegendeel is echter waar.


Het is voor velen enorm moeilijk om echt te geloven in: ‘to give before you take’. Maar aan alle non-believers raad ik het boek ‘Give and Take’ van A. Grant aan.

Men dient echt een stap terug te durven nemen om een helder beeld van situatie te krijgen, wat vaak enorm moeilijk is. Vervolgens gaat men sneller en ditmaal ook op lange termijn oplossingen hebben.


5. Wat zijn de bewijzen?

Nergens in de eurozone zijn er zoveel openstaande vacatures als in België. 3,25 per 100 arbeidsplaatsen. - Eurostat


Een structurele talent mismatch legt een hypotheek op de groei van ondernemingen (ManpowerGroup). Daarnaast is diversiteit dé globale trend in rekrutering. 78% van de professionnals erkent dit (LinkedIn Talent Solutions).Herken jij je ook in dit verhaal? Laat me dan zeker iets weten. Dan licht ik met heel veel plezier toe hoe wij, met onze nieuwe service: HPPNZ RECRUITING, een oplossing hebben voor deze uitdaging! Wij bieden graag hulp en ondersteuning aan jullie HR afdeling. Laat ons er samen tegenaan gaan.


nils@hppnz.com of +32477197857

#HRDevelopment #HumanRevelation #Vitality #Recruitment #Hiring

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.