Ik ben bang

Uitstelgedrag in zijn meest extreme vorm. Ja, soms heb ik er wel eens last van, vooral als ik met mijn uitgaven aan de slag moet. Ik probeer deze vaak bewust even te ‘negeren’ omdat ik weet dat ze me heel angstig maken. Ik sla echt aan het twijfelen, ook al besef ik dat niets vanzelf gaat. Moeilijke momenten zijn inherent aan het nastreven van iets vernieuwend en niet alledaags, maar toch...


Afgelopen week moest ik er er wel doorheen, het was weer zo ver, kwartaalafsluiting van de boekhouding. Ditmaal, samen met belastingaangifte. Het zijn zo’n momenten waar je met de harde cijfers wordt geconfronteerd, welke je echt onzeker maken. Als tijdens zo’n periode iemand me vraagt: hoe gaat het ermee? Dan zeg ik eerlijk dat ik het moeilijk heb.


De brutaal harde realiteit van de rode cijfers als je net iets probeert op te starten, is soms echt heel moeilijk om dragen.


De reactie van mijn vrienden is dan steeds: “Alle echt succesvolle ondernemers zijn door zo’n diepe, moeilijke momenten gegaan, dus je bent op de goede weg.” Mijn reactie is dan: “Maar de verhalen van ondernemers welke ondertussen volledig failliet aan de grond zitten, komen gewoon niet naar de buiten.”


Je ziet, neen echt dankbaar ben ik op zo’n moment niet, maar eigenlijk zou ik het wel moeten zijn. Want ze zeggen enkel: "We geloven in jou. We hebben er alle vertrouwen in dat je zal slagen." Kan je nog iets meer wensen?


Zo veel vertrouwen dat je vrienden in je hebben... Geweldig eigenlijk! En ja dat is enorm fijn om te weten, ook al ben je bang. Je staat er niet alleen voor.

#Entrepreneur #Story #Motivation #CorporateWellbeing

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.