Wat is welzijnsondersteuning voor werknemers?

Corporate wellbeing, oftewel welzijnsondersteuning voor werknemers. Het komt steeds meer en meer aan bod. Maar wat is het nu precies?“Door vitaliteit te boosten gaan werknemers vanuit hun eigen sterktes performanter zijn in hun leven op én naast het werk.”We streven er via welzijnsondersteuning naar het ware potentieel van een werknemer naar boven te halen. Zo gaan geëngageerde werknemers samen met organisatie vooruit. Er zijn 3 invalshoeken:

  1. Gezondheid: bewust hydrateren, juist eten en daarbij steeds voldoende rusten

  2. Fitheid: voldoende beweging, met gepaste intensiteit op regelmatige basis

  3. Weerbaarheid: durven dromen, toegewijd aan de slag gaan en doorzetten

“Het samenspel van al deze elementen zal werknemers de mogelijkheid geven hun unieke potentieel te vinden, in hun unieke flow te komen.”

Hierbij focust het gezondheid aspect op het nemen van bewuste keuzes, gericht op lange termijn voordelen, en deze als gewoontes in te bouwen in ons leven. Hoe kunnen we onszelf steeds van een constant energieniveau voorzien, zonder energiedips.

Fitheid heeft als doel de conditie van persoon te verhogen. Maar steeds op een welbewuste manier zodat sportieve prestaties met plezier geleverd worden. Op deze manier zal voldoende beweging een positieve impact hebben in de rest van het leven.

“Elke werknemer heeft bepaalde affiniteit met één van invalshoeken en kan dus via meest toegankelijke startpunt op termijn doorgroeien naar andere.”

Weerbaarheid is gericht op het vinden van persoonlijke motivatie. De werknemer bepaalt zelf de richting die hij of zij wil inslaan en ontvangt begeleiding bij vereiste inspanningen. Uiteindelijk zal persoon met het volle bewustzijn omgaan met uitdagingen.

#CorporateWellbeing #HRDevelopment #Flow #Motivation #Vitality

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.