Waarom als werkgever welzijnsondersteuning aanbieden?

De wereld om ons heen verandert razendsnel onder invloed van artificial intelligence, robotics, quantum computing... Als gevolg hiervan worden de unieke skills van werknemers steeds belangrijker omdat ze hier een groot verschil zullen blijven maken.


Een werkgever biedt reeds verschillende opleidingen om werknemers beter te maken. Bijvoorbeeld om nieuwe kennis op te doen in de vorm van aan job gerelateerde hard skills. Maar vaak ook rond soft skills, zoals communicatie of leiderschap.


"Een constant energiepeil, een verhoogde motivatie en een verbeterde conditie brengen werknemers in de richting van hun unieke potentieel, hun optimale flow."

Vooral soft skills zullen volgens waarnemers heel cruciaal blijken in de toekomst. Maar bij alle opleidingen is het succes afhankelijk van het groeipotentieel van het individu, de ontvankelijkheid van de persoon, en daar komt welzijnsondersteuning in het spel.


Alles samen zorgt het er voor dat werknemers veel receptiever zijn om te groeien en bij te leren. Vergelijk het met een nieuwe boom die je plant, de ondergrond is cruciaal voor verdere groei. Een voedingsarme bodem zal de boom geen goed doen, dat is voor persoonlijke groei net hetzelfde. Voorzie de juiste fundering voor werknemers. Een goede basis als vertrekpunt, of zie het zelfs als een lanceerplatform.

Als resultaat zal waarde van uw organisatie verhogen omdat de investeringen in uw werknemers veel meer zullen opbrengen en productiviteit zal verhogen. En geëngageerde werknemers doen het met plezier omdat het mag, niet omdat het moet, dus is het ook duurzaam op lange termijn.

#HRDevelopment #CorporateWellbeing #Growth #Flow

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.