Opstaan zonder vallen


Afgelopen zaterdag in Triatlon door Brugge mijn allerbeste resultaat ooit gehaald op kwart afstand. Vorige maand tijdens Ironman Mallorca 70.3 me gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap op halve afstand. Tijd om wat gas terug te nemen.


Huh?! Wat? Ja die vraag stel ik me ook meermaals per dag. Twijfelen is menselijk. Toch heb ik uiteindelijk besloten om op dit (voorlopige) hoogtepunt even een stap terug te zetten en de focus te verleggen. Oftewel een gok wagen. Maar om te kunnen winnen, moet je durven verliezen.


Naast het triatlon, heb ik namelijk nog veel andere dromen en aspiraties. En één van deze, welzijnsondersteuning toegankelijk maken voor iedereen, dringt zich nu op. En dan is het kiezen.


Neen, je hoeft echt niet te wachten om jezelf heruit te vinden tot het moet, je kan het ook doen als het gewoon mag. Tegelijk is het het allermoeilijkste, want je leeft op een plateau van energie. En je succes is verzekerd. Er dan afspringen recht in het ongewisse vol onzekerheid, lijkt zeer onlogisch.


Toch is het misschien wel de manier om vele problemen te vermijden. En er op lange termijn beter uit te komen. Want is het succes binnenkort plots voorbij, dan ben je ver van huis. Op zo’n moment weer volledig opstaan, is mogelijks een stuk moeilijker dan nu op korte termijn even een stapje terugnemen. En wie weet uiteindelijk verder springen dan dat je ooit voor mogelijk hield?


Ondanks ik ontzettend hard geloof in de kracht van vallen en weer opstaan. En de enorme lessen die je hieruit kan trekken… Stel ik me dus echt de vraag: is vallen eigenlijk echt wel nodig? Zijn we ons niet te hard aan het fixeren op de kracht van falen? Bij deze ga ik het experiment met veel plezier voor jullie aan.


PS: de reden dat ik vaak mijn beslissingen uitroep, is niet uit egocentrisme. Wel om me wat groepsdruk aan te meten tussen de vele momenten van onzekerheid door. Als ik onderweg nog enkele van jullie kan inspireren, dat zou pas helemaal geweldig zijn.

#Resilience #Fitness #Entrepreneur #Vitality #Motivation #Story

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.