Papa, burnout wat voor iets was dat?

Naar aanleiding van een artikel in de Tijd vandaag omtrent het overschrijden van de historische drempel van 400.000 landurig zieken, verschoot ik toch nog steeds van de voorgestelde maatregelen en moest me iets van het hart.


Waarom blijven we enkel bezig rond re-integratie na langdurige ziekte? Waarom zetten we niet veel meer in op preventie? Onze politici prediken meer boetes om betrokkenen te straffen. Investeer toch liever in positieve welzijns stimulerende initiatieven.


Maar vooraleer we een dergelijk resultaat kunnen verwachten in de politieke traagheid, gaan we beter gewoon zelf aan de slag. Laat ons allemaal samen, werkgevers, werknemers, ondernemers... er alles aan doen om op een proactieve manier duurzaam om te gaan met ons welzijn!


Want een goede fysieke en mentale gezondheid brengt optimale vitaliteit met zich mee voor het vinden van de unieke flow van elk van ons. Zo kunnen we allemaal samen ten volle van het leven genieten.


Want ik droom van het moment dat mijn kinderen ooit vragen: "Papa, burnout wat voor iets was dat?". Want hoe snel het onze maatschappij is binnen geslopen, zo snel mag het ook weer verdwijnen.


Het artikel in De Tijd: Voor het eerst meer dan 400.000 langdurig zieken

#Fitness #Vitality #Resilience #Flow

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.