Alles kan, maar daarom niet allemaal tegelijk

Vandaag is er heel wat te doen omtrent de omstandigheden van de Antwerp 10 Miles & Marathon gisteren. Veel factoren spelen hier mee, en ik ga me hier niet uitspreken over zaken waarvan mijn kennis ontoereikend is. Maar uit eigen ervaring kan ik een uitgebreide voorbereiding en een deskundige begeleiding wel ten sterkste aanraden.


Wat we, mijns inziens, daarnaast toch over het hoofd zien, is dat we in de huidige tijdsgeest bijna allemaal extreme sportieve prestaties willen leveren. Maar hierbij hoort een aangepaste levensstijl, en deze laten we links liggen. Op elk moment van de dag op je voeding letten, zonder onderbrekingen uur na uur consequent goed hydrateren, nacht na nacht voldoende rusten… en ga zo nog maar even door. Kortweg, alles in functie van deze uitzonderlijke sportieve doelstellingen, 365 dagen per jaar al je inspanningen, ambities en energie hiervoor opsparen.


Is een levensstijl als deze voor jou niet haalbaar? En misschien ook gewoon niet wenselijk? Het is meer dan normaal en ook goed dat je je focus regelmatig liever elders legt. In dit geval, zijn die extreme sportprestaties dan wel een goed idee? Beperk je je dan misschien niet beter tot een gewone gezonde portie sport en beweging? Wat vandaag niet mogelijk is, kan misschien later nog. Alles kan, maar daarom niet allemaal tegelijk. Life is a marathon, not a sprint!


Want vergeet niet dat je ondertussen veel andere, nog extremere, prestaties levert. Een kind opvoeden, een goede partner zijn, een succesvolle carrière uitbouwen, stuk voor stuk allicht nog veel straffere en zwaardere inspanningen. Waar je misschien dan geen medaille voor krijgt maar waar je verdomd trots op mag zijn! Waarvoor we elkaar bovendien wat meer zouden mogen feliciteren. Dus bij deze: mama, papa, proficiat! Mijn prestatie gisteren vergaat in het niets bij deze van jullie al bijna 29 jaar lang. Dus ja, zoals zo vaak stonden de echte helden opnieuw achter de camera.

#Motivation #Resilience #Vitality #Fitness

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.